Dezvoltare personalădiv class="col-ctr cen-B12 cen-L12 cen-M12 cen-S12">

Mintea este o gradină iar tu ești grădinarul care plantează diferite semințe. Ce semeni în subconstient vei recolta ca efecte în corp și chiar în destin.

 

Dezvoltare personala pentru:

 

 • Eficientizarea performantelor profesionale
 • Optimizarea relatiilor nonsexuale si sexuale
 • Cresterea increderii in sine

 

Utilitatea dezvoltarii personale:

 

 • Maturizarea tiparelor comportamentale si atitudinale
 • Gestionarea matura a confruntarii cu parintii, partenerul, copii, colegii si alte persoane
 • Depasirea anxietatii, timiditatii
 • Armonizarea cu sine si cu ceilalti

 

Eu sunt aici ca sa inveti sa pastrezi din trecut ganduri, emotii placute si sa le iei cu tine in voiajul de la prezent la viitor. Multe devin astfel explorari voioase ale infinitelor posibilitati.

 

 • Ti-a intrat criza in minte?
 • Doresti o schimbare?
 • Un eveniment, o situatie iti matura obiceiurile bune?
 • Te simti atacat, haituit si nu intelegi de unde vine aceasta dominanta care nu vrea sa-ti dea pace?
 • Te simti molesit, descumpanit, marginit launtric?
 • Ai un prim impuls spre atac, cearta sau de rusine lipsit de autocontrol si iti vine sa fugi?

 

Acum ai sansa sa obtii si sa-ti dezvolti calitatile pentru o relatie reusita. Acum poti sa-ti dezvolti personalitatea si capacitatea de a te intelege cu celalalt pe 3 cai: consacrate, personalizate, provocatoare. Acum ai posibilitatea dezvoltarii personale prin invatare, reflexie si experimentare intr-un mediu protector sanatos. Acum poti experimenta strategii adaptative mature, profitabile. Acum ti se ofera ocazia transformarii tale armonioase pentru a izbuti schimbarea.

 

Regenerarea, implinirea, devenirea, redevenirea sunt acum cu putinta. Poti avea privilegiul sa redecizi cugetata, aprofundat, experimentat, cultivat. Acum poti invata mecanisme mature de aparare ale eu-lui.

 

RELATII

 

Foarte putine din viata ta sunt rodul intamplarii, cele mai multe sunt consecinta modului cum reactionezi. Asta insemna ca poti detine controlul asupra celei mari parti din viata ta daca sti cum sa reactionezi. Daca se intampla ceva neplacut, cineva te critica nu lasa comentariile negative sa te afecteze si nu te ingrijora.

 

Alunga valurile de caldura care te inabusa, agitatia care te cuprinde, orgoliul tau nemasurat care se simte nesatisfacut. Lasa-le pe toate sa se prelinga ca ploaia pe geam. Foloseste-ti energia pentru a invata ceva si din perspectiva „atacatorului”. Replicile spuse la nervi vor face lucrurile mai rele, poate pierzi un prieten, iti strici ziua etc.

 

Atentie la ce faci, ce oferi, ce spui, ce gandesti. Toate iti pot fi aliati sau dusmani, ca la efectul de bumerang. Mintea este o gradina iar tu esti gradinarul care planteaza diferite seminte. Ce semeni in subconstient vei recolta ca efecte in corp, destin.

 

O relatie are sansa de a se mentine si prospera daca:

 • Sunt interese comune
 • Exista o atractie reciproca
 • Exista maturitate emotionala
 • Sunt asteptari realiste

 

Ofera celuilalt ce isi doreste si cu timpul iti va oferi ceea ce ai nevoie. Schimbul echitabil intre oameni, nu forta, amenintarea, cererea umila, este calea relatiilor interumane reusite. Cand te lasi pur si simplu calcat in picioare, sau calci in picioare ca sa te intelegi sau sa te faci inteles atunci risti sa esuezi in relatie.

 

Ai libertatea sa alegi calea ca sa devii mai bun decat ai fost. Procesul de schimbare, transformare vine din autocunoastere. Regasirea, clarificarea, identificarea drumului autentic pe care iti doresti sa mergi necesita un mediu in care sprijinul si intelegerea sunt esentiale.

 

Cand o sa intelegi ca nu este important sa fi mai bun decat celalalt ci pur si simplu bun sau mai bun decat inainte atunci ai sansa sa-ti gasesti echilibrul.

 

Care din urmatoarele 3 modalitati de actiune ti se potriveste mai bine?

 

 • Ai nevoie de un plan, de garantii, de ceva consacrat, incercat de altii si de conturul unei finalizari
 • Esti dispus la schimbare pas cu pas, sa utilizezi alternative imbunatatite, unele idei creatoare
 • Esti tentat in permanenta sa utilizezi ceva complet diferit, unic si provocator

 

Fiecare strategie „traditionalista, evolutionista si revolutionara” are avantajele si dezavantajele ei. Strategia are la baza sistemul personal de valori care este ca un adevarat sistem imunitar. Scaderea sistemului imunitar este considerata factor de risc si creste predispozitia la boli grele cum este cancerul. Odata ce apare ceva in disonanta cu valorile, contrar asteptarilor, diferit de patternurile noastre comportamentale si atitudinale simtim cel putin un disconfort. Practic este un stres psihic ori dupa cum se stie stresul are afecte negative asupra sanatatii ajungand chiar la scaderea sperantei de viata.

 

Trecutul se afla acolo. Prezentul se afla aici. Viitorul se afla dincolo. Mare lucru nu mai poti face pentru trecut, si-a trait traiul. Nu te infuria impotriva trecutului pe care nu poti sa il schimbi. Multe din convingerile trecute nu mai sunt de ajutor iar altele sunt obstacole. Invata sa pastrezi din trecut ganduri, emotii placute si sa le iei cu tine in voiajul de la prezent la viitor. Multe devin astfel explorari voioase ale infinitelor posibilitati.

 

Calatoria ta in viata a fost prost pornita, nu o vom schimba, nici nu am putea. Poti insa degaja presiunea trecutului, face unele racorduri. Redecide cugetat, aprofundat, experimentat, cultivat.

 

DEZVOLTARE SI APARARE

 

Dezvoltarea si apararea sunt doua aspecte esentiale pentru supravietuire. Dar aceste doua procese trebuie sa fie in echilibru.

 

Circulatia sangelui in viscere si intestine este implicata in dezvoltarea noastra. Cand apare stresul, amenintarea, hormonii inchid vasele de sange din viscere, sangele se muta in brate si suntem gata de lupta, perioada in care dezvoltarea este nula.

 

Daca tot timpul esti in starea de lupta sa faci fata evenimentelor pe care le simti ca o agresiune nu te poti dezvolta. Iata o tehnica de a tine sub control emotiile negative:

 

 1. Respira adanc 3-5 minute, concentrandu-te pe respiratie
 2. Daruieste un compliment, un ban unui cersetor, bunatate, atentie cuiva
 3. Zambeste autentic, sa plece din piept si sa-ti umple fata.

 

Fi in contact cu propriul corp si invata sa asculti emotiile, nevoile, dorintele si apoi pune-le in armonie.

Testimoniale★★★★★

O cunosc pe Cornelia de 12 ani și am ajuns la ea ca recomandare a unei prietene foarte bune. Ea este terapeutul cu care am lucrat atât ședințe de terapie de cuplu, cat si ședințe individuale. Din experiența personală aș putea spune ca nu mergi la psiholog până când nu simți că singur nu mai reușești să găsești răspunsurile. Cornelia este un om ferm care te ajuta să descoperi singur răspunsuri pe care le aveai, erau acolo și așteptau să fie alese. Am recomandat-o la rândul meu și o recomand cu încredere. Cornelia este un om excepțional, un psiholog în fața căruia îți poți încredința provocarea vieții și de la care vei primi suportul dorit.

L.E.P. - Specialist Marketing (46 ani)

★★★★★

Am avut șansa de a o cunoaște pe dna Dr. Cornelia Rada la un curs de psihosexologie la care a prezentat câteva tehnici de evaluare și intervenție precum și studii de caz. Am fost impresionat plăcut de multidisciplinaritatea abordării și de profesionalism. Entuziasmul, dăruirea, lucrul interactiv cu participanții au făcut să nu îmi dau seama când au trecut cele patru ore. Am învățat lucruri noi într-un mediu plăcut, relaxant, iar când am primit suportul de curs mi-am spus că o să particip și la altele.

R.A.O. - Asistent Social (35 ani)

★★★★★

Am ajuns la psihoterapie la recomandarea fiului meu care era îngrijorat din cauză că mă vedea foarte tristă și fără chef de nimic. Aici am găsit suport, înțelegere și am învățat iar să iubesc viața. Familia în care am crescut și cea pe care mi-am format-o cu soțul a fost un chin, cu scandaluri, bătăi și mai mereu cu critică. Ajunsesem să cred că nu sunt bună de nimic. Cu ajutorul temelor de acasă, tehnicilor pe care le-am învățat și practicat mi-am revenit. Doamna Dr. Rada mi-a oferit îndrumare, înțelegere și apreciere într-o atmosferă plăcută.

A.B. - Asistenta Medicală (50 de ani)

★★★★★

Fetița mea avea 5 luni când a murit tatăl meu. Soțul meu muncea în altă țară. Nu mai puteam să am grijă de fetiță așa cum îmi doream. Plângeam mereu, chiar și când o alăptam îmi curgeau lacrimile pe obrazul micuței. Am contactat doi psihoterapeuți, aceștia mi-au spus să găsesc pe cineva cu care să stea copilul cât sunt la ședință. Cum nu aveam cu cine să las fetița am renunțat. Doamna Dr. Rada a acceptat să lucreze cu mine, m-a primit cu bebelușul. A lucrat cu mine ca și cu un copil mic îndurerat până când treptat, treptat am reușit să îl las pe tata să se odihnească în pace și eu să îmi trăiesc viața cu energie.

C.D. - Educatoare (32 ani)

★★★★★

Am ajuns la Cornelia după o experiență neplăcută cu un psiholog care la prima și a doua ședință a vorbit mai mult la telefon și m-a învinovățit că sunt imatură, că de aceea nu stau în relații. În fine, aveam și o problemă serioasă de sănătate de domeniul sexualității și când am văzut pe site-ul dânsei titlul tezei de doctorat mi-am zis că merită ca să încerc. Era atât de empatică, atentă cu nevoile și suferințele mele încât atunci când mi-a luat mâna în a ei m-am speriat crezând că este ceva grav. Ulterior am aflat că am borderline, iar ea împreună cu psihiatrul m-au făcut capabilă să îmi controlez furia, instabilitatea.

P.V. - Arhitectă (35 ani)

★★★★★

După despărțirea de logodnica mea, la recomandarea unui coleg de serviciu care a beneficiat de psihoterapie, am ajuns la acest cabinet. Eram la pământ pentru că renunțasem la multe din nevoile mele pentru prietena mea, iar ea după cinci ani de relație nu mai dorea să fim împreună și s-a mutat. În zece ședințe am ajuns să văd altfel situația și după încă zece, atât de mult mi-a insuflat ideea de perseverență, încredere în mine încât m-am apucat să fac o facultate. Am prospectat și am ales-o împreună în termeni de costuri/beneficii, avantaje/dezavantaje, cu liste de puncte forte și puncte mai puțin bune. Mi-a schimbat viața, am învățat să mă prețuiesc.

D.B. - Antreprenor (25 ani)

★★★★★

Când a început pandemia eram după două fracturi care m-au dus la pierderea unui an de facultate. Când am avut tentativa de suicid părinții m-au obligat să merg la psiholog și psihiatru. Mi-au dat niște pastile pe care nu le-am luat și am făcut trei ședințe de psihoterapie. Am renunțat pentru că nu vedeam rostul. Nimic nu mă entuziasma, aproape că zăceam și aveam 6 restanțe. Mama a aflat de la o colegă de dna Rada și la insistențele ei am început psihoterapia on line. A fost special pentru că dialogurile noastre nu erau despre "să îmi bag mințile in cap" ci despre cum să fiu eu însumi, cum să simt și cum să ies din "colivie".

D.A.V. - Inginer Informatică (24 ani)

★★★★★

Datorez întâlnirea cu dna Dr. Rada unui coleg care a lucrat cu dânsa. Observasem la el niște schimbări în bine evidente. La prima ședința i-am spus că vreau să mă facă și pe mine să fiu precum actuala variantă a colegului. Tatăl meu murise în timpul pandemiei în mod cu totul neașteptat de un stop cardio-respirator și treceam printr-un divorț urât. M-a impresionat tenacitatea cu care îmi insufla încredere ori de câte ori aveam înfățișare la proces, ori de câte ori îmi venea să depun armele.

E.F. - Medic (42 ani)

★★★★★

Toată viața am fost ușor temătoare, dar după un zbor cu avionul în care am stat în aer cu turbulențe de zburau paharele din mână am capăt o anxietate la orice zbor cu avionul, orice trepidație a mașinii. Tehnica de relaxare, cu imagerie dirijată pe fond muzical m-a ajutat foarte mult. Au fost doi ani în care a abordat cu gentilețe viața mea încă de când eram copil. A devenit o relație de încredere atât de puternică încât am rugat-o să ne fie nașă de cununie. Am înțeles că trebuia să aleg să fie lângă noi ori ca terapeut, ori ca într-o relație de personală. Am preferat să nu o pierd ca terapeut.

S.N. - Profesoară (31 ani)

★★★★★

Am admirat la doamna profesor lucrul cu metaforele, poveștile terapeutice, testele proiective speciale, de care încă nu auzisem, și introducerea unor spețe din filme pe care puneam diagnostic din DSM. După ce am absolvit facultatea am apelat la dânsa pentru a învăța să-mi gestionez furia. Am rămas de din timpul pshoterapiei cu un dialog interior pașnic, echilibrat sau cu sinestezii de genul folosește cuvinte rotunde, cuvintele au vibrație, căldură sufletească.

G.H. - Psiholog (28 ani)

★★★★★

Ce poți face când îți rozi unghiile până curge sânge, când nu poți să adormi dacă draperia nu stă într-un anumit fel, când simți nevoia ca să iți aranjezi sacoul de atât de multe ori încât întârzii să duci copilul la grădiniță? Citești și afli că ai Tulburare Obsesiv Compulsivă apoi studiezi ca să înveți cum să scapi. Dacă nu reușești atunci apelezi la Rada Cornelia Cabinet Individual de Psihologie, on line sau fizic. Aici probabil o să descoperi cu umor și relaxare de unde te-ai pricopsit cu așa ceva și cum să devii funcțional.

A.S. - Cercetător Științific (30 ani)

★★★★★

Mi-am înșelat soția cu șefa de la locul de muncă. După opt luni a descoperit soția. Lucrurile au luat o întorsătură urâtă, soția m-a dat afară din casă, mi-a interzis să văd copii, mă amenința în mod agresiv verbal și fizic. În acest context am ajuns să facem terapie de cuplu. Povesteam de câteva ședințe despre traumele noastre din copilărie. La un moment dat eu am ajuns să spun despre bătăile crunte pe care le luam de la tata, fugile de acasă și ea despre viol. Cornelia a venit lângă noi și ne-a pus în brațe câte un ursuleț de pluș. Habar nu am ce s-a întâmplat atunci, dar eu și soția ne-am luat în brațe și am plâns ca doi copii. De aici am început reconstrucția familiei mele.

A.M.P. - Inginer (38 ani)Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu cele mai recente evenimente si informații privind serviciile oferite. Datele cu caracter personal furnizate vor fi folosite strict pentru a comunica informatii de interes!

Sunt de acord ca datele cu caracter personal furnizate să fie stocate, prelucrate și utilizate, în conformitate cu Regulamentul General Privind Protecția Datelor (GDPR) al Uniunii Europene (EU). Sunt conștient că acest acord poate fi revocat în orice moment.

Creat de Web2B - The B!G Picture